Hoe hou je de volle aandacht van je partner bij het gesprek: vijf afleidingen die je kunt vermijden.

Je wilt het maximale uit het gesprek halen. Na een gedegen voorbereiding heb je helder welke punten aanbod moeten komen, welke oplossingen je voor eventuele bezwaren hebt en een aanbod dat staat als een huis. Het laatste wat je wilt is dat de boel afketst op iets onnodigs.

Bijvoorbeeld dat jouw gesprekspartner zijn aandacht er niet bij kan houden omdat hij/zij afgeleid wordt. Of erger nog, dat hij/zij zich aan jouw outfit irriteert en daardoor slecht gestemd raakt.

 

Wat kan je beter mijden?

Teksten

Een woord of een zin op kledij. Je leest automatisch wat er staat. In ieder geval ik wel. Eén woord gaat razendsnel. Een hele zin wordt al lastiger. Half verborgen letters of een moeilijk te ontcijferen lettertype maakt dat het lezen ook niet vlot. Onbewust wil je toch weten wat er staat. De aandacht pas weer terug als het raadseltje is opgelost.

De tekst kan een statement bevatten. Door deze uiting te dragen, geef je aan dat je het er mee eens bent. Ik kan me voorstellen dat in sommige situaties een pittig statement een leuk aanknopingspunt is. Maar wees hier voorzichtig mee. Je kunt niet altijd vooraf goed inschatten hoe op jouw uiting gereageerd wordt. Een Ajax T-shirt valt bij een verstokte Feyenoord fan vast niet in goede aarde.

Zolang de tekst de aandacht krijgt, heb jij deze niet. Kortom, elke tekst op je kleding leidt af. Nog even los van een statement die mogelijk in deze situatie niet gepast kan zijn.

Afbeeldingen

Eigenlijk hetzelfde als een tekst. Je kijkt er naar en je probeert het plaatje compleet te krijgen en/of te interpreteren. Een vaag bloemmotief heeft vaak geen tweede blik nodig. Een ingewikkelde voorstelling vraagt meer tijd.

Wat je zeker moet vermijden is een afbeelding van ogen. Je gesprekspartner kan zich bekeken of zelfs geïntimideerd voelen als er constant een starende blik op hem/haar gericht is.

Bonte kleding

Een kleurige wirwar die almaar beweegt. Het is onrustig en leidt tevens steeds de aandacht af van je gezicht. Hou je outfit rustig, gebruik maar een paar kleuren die op elkaar aansluiten.

Veel accessoires

Het leidt niet alleen af, het lijkt ook alsof je een gebrek aan kennis wil compenseren. Accessoires zoals kettingen, oorbellen, horloges, dasspelden, pochets, armbanden, sjaals, broches, ringen, riemen en tassen zijn nodig om je outfit compleet te maken maar overdrijf niet met de hoeveelheid.

Geluid

Ik heb een hele leuke rok met opgenaaide metalen schijfjes. Die kan ik niet zakelijk dragen. Elke keer als ik mijn benen beweeg, klikken de plaatjes tegen elkaar. Dat hoor je duidelijk. Rinkelende armbanden zijn ook storend. Kettingen maken soms geluid als je beweegt. Zo zijn er meer items die je niet geluidloos kunt dragen en daarom beter kunt mijden.

Minder ongemakkelijk zijn piepende zolen, klakkende hakken en krakend leer. Zolang je zit, heb je er geen last van.

Natuurlijk zijn er nog veel meer zaken die voor afleiding kunnen zorgen. Een glazenwasser die net op dat moment de ruiten komt schoonmaken, langsrijdend verkeer, de mobiele telefoon. Maar jouw kleding hoeft niet langer de bron te zijn!

Video afspelen

Om jouw sociale transitie naar vrouw compleet te maken volg je mijn traject Unlock your Female Power: Boost your Style

Dankjewel voor je bericht. Ik neem binnen 2 werkdagen contact met je op.
Duurt het te lang? Bel me op 06-14625101.

Goed nieuws!

Je bent hier volledig anoniem.
Er wordt helemaal niets uitgewisseld met derden zoals Google of Bing.
Niemand kan achterhalen dat jij deze site bezocht hebt. 

Als je je naam invult in het contactformulier kan ik (en alleen ik) zien wie je bent.
Jouw privacy is gewaarborgd!