Feestkleding: hoe blijf je warm?

De tijd van de Kerstborrels en Nieuwjaarsrecepties komt er weer aan. Een leuke gelegenheid om uit te pakken met mooie, feestelijke kleding. Nu zijn veel galajurken en cocktaildresses strapless of met een dunne schouderband. Of je gracieuze top is van dunne stof gemaakt. Allemaal prachtig om te zien maar warm is anders. Bevlogen die-hards bijten hun kiezen op elkaar maar wat als je een echte koukleum bent?

 

Warm blijven in feestkleding: buiten

Even wegdromen…. Voorrijden tot aan de rode loper. Een hoffelijke hand die de deur voor je opent. Elegant stap je uit. Je schrijdt een paar stappen, toegejuicht door bewonderende omstanders….

Alleen, zelfs op die paar meter van auto naar entree kan je behoorlijk afkoelen. Laat staan als je verderop moet parkeren of met de fiets of OV komt en een rode loper in geen velden of wegen te bekennen is. Dan heb je bescherming tegen koning Winter nodig.

Over je cocktail- of galajurk past geen sportieve jas. Ja, natuurlijk kan je je ski-jack aantrekken maar dat doet flink afbreuk aan je grootse entree. Kies liever voor een zwierige cape. Dit zit ook wat ruimer dan een jas en zal eventuele opgenaaide versieringen minder snel beschadigen. Sommige capes hebben openingen voor je handen, andere bedekken je hele bovenlijf. Een investering die je mogelijk niet vaak gaat gebruiken maar wel de puntjes op de i zet.

Een stijlvolle pashmina is een alternatief. Het geeft hetzelfde effect als een cape maar is vaker te gebruiken. Máxima droeg ook een omslagdoek tijdens de vaartocht van de kroning. Mijn pashmina gebruik ik bijvoorbeeld thuis op de bank als heerlijk zacht omslagdekentje. En op vakantie zit hij standaard in mijn koffer om snel even om te slaan als het fris wordt.

Toch liever een jas? Een bontmantel is très chique. Natuurlijk wel van fake-fur. Tegenwoordig is fake nauwelijks meer van echt bont te onderscheiden dus dieren doden is overbodig. Wil je helemaal in stijl op je galabijeenkomst verschijnen, organiseer een korte bontcape.

Zowel een cape, jas als pashmina draag je alleen buiten en laat je bij de garderobe achter.

 

Warm blijven in feestkleding: binnen

Waarschijnlijk is binnentemperatuur een stuk aangenamer dan winterse kou buiten. Toch kan de feestruimte fris aanvoelen. Om te voorkomen dat je met kippenvel en klappertandend van je champagne nipt, zijn er verschillende oplossingen.

Een colbert past prima bij de meeste, wat informelere feestkleding. Met een colbert hoef je maar weinig extra kleding mee te nemen en kom je evengoed stijlvol tevoorschijn. En het voordeel is dat je een colbert ook zonder feest kunt dragen. 

Een cocktail/galajurk kan je niet met een colbert combineren. Daar zit te veel stijlverschil tussen. Gelukkig wordt er vaak rekening gehouden met dun geklede dames tijdens een galafeest zodat je überhaupt geen extra laagje voor de warmte nodig hebt.

 

bron: aliexpress.com,

Een andere optie is een vest. Ga voor een dungebreid exemplaar van een mooie kwaliteit wol. Zo’n vest kan je eventueel wel over een cocktailjurk dragen tijdens wat informelere gelegenheden.

Last but not least is een sjaal. Als je deze handig kiest, heeft hij een dubbele functie: zowel sier als warmte. Drapeer de sjaal losjes over je schouders en je hebt het niet langer koud. bron foto: aliexpress.com

P.S. Je volgieten met alcohol is natuurlijk ook een mogelijkheid. Je hebt het vast niet meer koud maar dan spelen weer andere effecten mee.

Lees ook: 5 tips om van een gewone outfit een feestoutfit te maken

Wat maakt de uitstraling feestelijk?

Kijk naar de video: in 1 minuut van een dagoutfit naar een avondoutfit

Kijk de video over deze blog

Video afspelen

Kijk naar de video: in 1 minuut van een dagoutfit naar een avondoutfit

Video afspelen

Om jouw sociale transitie naar vrouw compleet te maken volg je mijn traject Unlock your Female Power: Boost your Style

Dankjewel voor je bericht. Ik neem binnen 2 werkdagen contact met je op.
Duurt het te lang? Bel me op 06-14625101.

Goed nieuws!

Je bent hier volledig anoniem.
Er wordt helemaal niets uitgewisseld met derden zoals Google of Bing.
Niemand kan achterhalen dat jij deze site bezocht hebt. 

Als je je naam invult in het contactformulier kan ik (en alleen ik) zien wie je bent.
Jouw privacy is gewaarborgd!