5 tips om van een gewone outfit een feestoutfit te maken

Kerstborrels en nieuwjaarsrecepties. Ze mogen weer! Maar wat trek je aan?

Wil je geen nieuwe kleding kopen maar toch feestelijk eruit zien, lees dan verder. Met een paar kleine handgrepen turn je dagelijkse outfit om naar een echte feestoutfit!

  • als je geen zin of tijd hebt om je helemaal om te kleden (omdat het feest tijdens of vlak na je werk is)
  • als je een kleine beurs hebt (en je je geen nieuwe outfit kunt veroorloven)
  • als je geen puf hebt om te shoppen (voor een feestoutfit die je misschien maar 1 keer draagt)
  • als je denkt aan het milieu (en weinig grondstoffen wil verspillen)

Hoe maak je je tenue partywaardig?

Tip 1

Glim en glans geven snel een partylook. De simpele zwarte blouse die je overdag aan hebt, pimp je met een mooie strassketting. Of een paar flinke glinsterende oorbellen, een grote glanzende armband, een kekke broche. Met blingblingsieraden leuk je je dagelijkse klof direct op. Eenvoudig mee te nemen in je handtas: het neemt niet veel plaats in.

De budget- en ecovariant: leen een mooi sierraad.

Tip 2

Draag een mooie panty. Een simpele outfit wordt gelijk bijzonder met een aparte panty. Kies bijvoorbeeld voor een glinsterend exemplaar die je tussendoor op het toilet aantrekt. Past, net als de sieraden, vast ook prima in je handtas.

De budgetvariant: ook prijsvechters als Action, Wibra en Zeeman hebben opvallende panty’s. Zeker in december kan je bij deze winkels goed slagen.

Tip 3

Drapeer een mooie sjaal bij wijze van stola over je blouse. Dat ziet er chique uit, zeker als je een smaakvolle pashmina gebruikt. Als de koude kantine de feestlocatie is, kan ik je het zeker aanbevelen.

De budget- en ecovariant: een mooie, warme sjaal kun je veel vaker dragen. Misschien kan de kachel zelfs een graadje lager. Zo is het de investering waard.

Tip 4

Glans en/of glim in je make-up doet het altijd goed. Upgrade je dagelijkse make-up door deze extra aan te zetten. Wat lipgloss, een iets fellere kleur lipstick, je ogen wat dikker omrand, een beetje glans aanbrengen op je jukbeen. Het hoeft niet veel tijd te kosten en vraagt eveneens weinig ruimte in je tas.

De budgetvariant: glanzende (lichte) oogschaduw kan je op meer plaatsen aanbrengen dan alleen je ooglid. Kijk op internet voor tips.

Tip 5

Verander een kleinigheid aan je haar om je look te veranderen. Draag je je haar normaal los, steek dan je haar op. Met een opvallende sierklem pas je gelijk ook tip 1 toe. Of laat het juist los hangen als je dagelijks een staart draagt. Maak met een krultang spannende lokken. Denk ook eens aan een haarband of diadeem om een andere look te creëren. Het feestelijke zit ‘m in de verandering (en de moeite die je ervoor gedaan hebt).

De budget- en ecovariant: ouderwetse krulspelden werken nog steeds. Wat meer werk en tijd edoch succes verzekerd. Mocht het resultaat je toch niet bevallen: even je hoofd onder de douche en het is weg.

Lees ook: tips voor feestoutfits

Video afspelen

In één minuut van dag- naar avondkleding

Om jouw sociale transitie naar vrouw compleet te maken volg je mijn traject Unlock your Female Power: Boost your Style

Dankjewel voor je bericht. Ik neem binnen 2 werkdagen contact met je op.
Duurt het te lang? Bel me op 06-14625101.

Goed nieuws!

Je bent hier volledig anoniem.
Er wordt helemaal niets uitgewisseld met derden zoals Google of Bing.
Niemand kan achterhalen dat jij deze site bezocht hebt. 

Als je je naam invult in het contactformulier kan ik (en alleen ik) zien wie je bent.
Jouw privacy is gewaarborgd!