Droom jij wel genoeg voor je bedrijf?

 

Welke toekomstdromen heb jij voor je bedrijf?

Voor je bedrijf is het zo belangrijk dat je af en toe de rust neemt om te dromen. Want uit die dromen komen de mooiste plannen voort. Maar hoe krijg je je fantasie terug als deze geblokkeerd is geraakt?

 

Ondernemers en dromen

Net als iedere ondernemer, droomde ik ook veel met en over mijn bedrijf Ziazan. Ik fantaseerde over alle mijlpalen die ik zou halen, bedacht plannen en stelde doelen. En ja, natuurlijk zouden er tegenslagen komen, maar die zou ik vol vertrouwen en met creatief denken oplossen. Helaas waren mijn dromen na enkele jaren ver te zoeken. Er bleek geen schot in te krijgen. Bovendien werd ik keer op keer door mijn omgeving teruggefloten. Ik ervoer het als een rem die de hele zaak blokkeerde, mijn zaak.  Ik werd zo moe van het vechten tegen al die negativiteit dat ook mijn fantasie blokkeerde.  Ik heb in die tijd zelfs overwogen om te stoppen. Als je geen plannen of ideeën meer hebt bloedt alles dood, zelfs de meest mooie toekomstdromen. Herken je dit? Heb jij ook weleens met de gedachte gespeeld om de stekker eruit te halen.

 

Waardoor worden dromen en fantasieën geblokkeerd?

Ik geef niet zo snel op en probeerde de oorzaak te achterhalen. Hoe kwam het dat mijn dromen en fantasieën verdwenen waren? Vroeger had ik hier nooit problemen mee. Integendeel! Oké, ik zal je iets over mijn jeugd vertellen. Als jong meisje zag ik in een tv-programma een baljurk in een kleur waar ik helemaal ondersteboven van was. Wat was die MOOI! Ik zag mezelf er in dansen en zwieren, natuurlijk met een knappe prins. We waren de sterren van het bal. Toen geen idee hoe die kleur heette, maar hij was op mijn netvlies gebrand. Jarenlang heb ik gezocht naar precies zo’n kleur. Het was dus lila (trouwens nooit dezelfde baljurk gevonden als destijds op TV. Gek he?). Hoe dan ook, lila werd mijn lievelingskleur. Lila werd – hoewel ik het me niet bewust was – ook de kleur van dromen en fantasie. Ik voelde me goed in lila, wat zeg ik, ik voelde me fantastisch! Het werd me duidelijk dat er sinds die belemmerende negativiteit, geen lila meer te vinden was in mijn kast. Zonder dat ik erg in had werd lila een no-go kleur. Werkelijk alle lila, violette en lavendel kleding was verdwenen. Weg dromen, doelen en fantasieën, hallo blokkades.

 

Back in business

De boodschap was duidelijk. Ik moest weer lila gaan dragen. En raad eens? Het werkte, ik kreeg weer de rust om te dromen. Plannen maken lukte steeds beter. Ik zag meer mogelijkheden  en – of het zo zijn moet – ik ontmoette de juiste mensen die mij weer op andere ideeën brachten. Zo wijzigde ik de koers van mijn bedrijf (richt me nu op transgender vrouwen) en startte ik een paar samenwerkingen. Want waarom zou ik alles alleen doen? Zo heb ik, samen met Anne-Lies Smal (bloei.biz) en Diana Willemsen (Kleding en kleuradvies)  een challenge opgezet. We hebben ruim 300 vrouwen aan het denken gezet over hun kleurkeuzes.

 

Kleur doet iets met je

Een kleur doet iets met je zonder dat je hierover na hoeft te denken. Een kleur spreekt verschillende lagen in jezelf aan: verstand, emoties, lichaam. Bedenk eens of er een kleur is die jij niet langer draagt. En wanneer je deze kleur geskipt hebt. Ben je in die tijd ook een stukje van jezelf kwijtgeraakt? Dat kan het vermogen om te dromen zijn maar ook iets anders. Wil je dit weer terug? Maak een afspraak met me. Dan kleuren we jou weer naar je krachtige zelf.

 

Dankjewel voor je bericht. Ik neem binnen 2 werkdagen contact met je op.
Duurt het te lang? Bel me op 06-14625101.

Goed nieuws!

Je bent hier volledig anoniem.
Er wordt helemaal niets uitgewisseld met derden zoals Google of Bing.
Niemand kan achterhalen dat jij deze site bezocht hebt. 

Als je je naam invult in het contactformulier kan ik (en alleen ik) zien wie je bent.
Jouw privacy is gewaarborgd!