Saai

Altijd leuk om te zien welke kleding mensen dragen als ik bij ze kom. Zo droeg Marjo een zwart/beige gestreepte trui met een zwarte broek op onze afspraak bij haar thuis. We zouden samen een nieuwe zakelijke garderobe voor haar uitzoeken omdat haar baas haar had toegevoegd ontevreden over haar uitstraling te zijn. Te hard en te veel stagiaire in plaats van senior adviseur.

Haar garderobe zakelijker maken was niet zo moeilijk. In het kort kwam het er op neer dat ze andere broeken moest aantrekken. Een toegankelijkere uitstraling hebben we gevonden door een ander kapsel, andere kleuren en rustiger patronen te kiezen.

Wat ik vaak zie, is dat mensen de juiste kleding al lang in de kast hebben. Maar deze niet slim combineren. En vaak liggen de stukken waar ik het meeste kan doen ergens achteraan verstopt.

Zo ook bij Marjo. Terwijl we aan het combineren waren, hoorde ik ineens een diepe zucht. Verbaasd keek ik haar aan. ‘Weet je’, zei ze, ‘ik had vanmorgen ook dit aan kunnen trekken (plukte aan de outfit die ze net aangetrokken had) maar in plaats daarvan trek ik dat (wees naar het setje dat ze bij binnenkomst droeg) aan. Dit is leuk en dat is saai. En ik zie nu ook dat het geen mooie kleuren voor mij zijn. Dat ik hier niet eerder op gekomen ben. Het lag al lang in mijn kast!

Blij dat Marjo het zag. Ze hoefde ook nauwelijks nieuwe kleding aan te schaffen. Alleen de broeken. En dat was met een uurtje samen winkelen gepiept.

Ook met een professional jouw garderobe helemaal stylen? Maak een afspraak!

Vlog van deze maand

Ziazan vlog

Neem contact op

Marielle Veerbeek
Molenveldstraat 153 in Weert
(06) 14 62 51 01
E-mail: info@ziazan.nl

Welke kleur heeft welke uitstraling? Check het!