Waarom het voor anderen moeilijk is passende kleding voor jou uit te zoeken

Gebeurt het wel eens dat je vriendin enthousiast is over een kledingstuk dat ze voor jou heeft gekozen maar jij haar geestdrift niet deelt? Of vervelender, dat je een item koopt op haar aanraden maar achteraf merkt dat het niet bij je past? Lees verder hoe dat komt.

Kledingregels

Kleding moet je staan, zitten en liggen. In mijn blog Drie woorden waaraan kleding moet voldoen leg ik deze woorden uit. Met deze drie woorden als – onbewuste - richtlijn maakt iedereen in de loop der tijd haar eigen kledingregels. Ik zie er goed uit als ik die kleur draag, dat model pak en deze stijl aanhoud. Je weet dat als je iets koopt volgens deze ongeschreven regels je je er goed in voelt. In ieder geval dat je je er geen buil aan valt. Ze zijn het resultaat van jouw persoonlijke, jarenlange ervaring alhoewel sommigen ze hebben opgesteld naar aanleiding van een professioneel kledingadvies.

Als je met of voor een ander shopt, dien je je eigen regels los te laten. Want iedereen heeft zijn eigen kleuren, modellen en stijl. En dat blijkt nog best moeilijk te zijn. De één kan het beter dan de ander. Daarom scoor je met de ene vriendin wel het ene na het andere passende item en bezorgt de volgende je een miskoop.

Knalrode trui

Zo kwam Jolanda ooit thuis met een knalrode trui, op aanraden van haar shopvriendin. Deze dame was van mening dat Jolanda zich wat kleuriger mocht kleden. Zijzelf was één en al kleur (een regel van haar over stijl) en Jolanda keek altijd vol bewondering naar haar outfits. Ze kocht de trui. Maar felgekleurde kleding lag Jolanda bij nader inzien niet echt. Het was de smaak van haar vriendin, niet haar eigen. Zo belandde de trui op de stapel nooit gedragen.

Merk je dat jouw kledingregels aan verandering toe zijn omdat ze niet laten zien wie jij bent? Of wil je eindelijk eens weten wat jou het beste staat? Maak een afspraak, dan zoeken we samen uit wat het best bij je past en ben je niet langer afhankelijk van anderen. Niet doen als je geen complimentjes wilt ontvangen omdat je er goed uitziet!

Lees ook

Online kleding kopen

Uitverkoopangels

Drie redenen waarom kleding een miskoop is

Ziazan vlog

 
ebook kleding combineren
ONWEERSTAANBARE OUTFITS
over de sleutel naar de allermooiste versie van jezelf

Of je nu een belangrijke zakenmeeting hebt, op date gaat, een etentje of een bruiloft hebt, voortaan zie jij er onweerstaanbaar uit! Een droombeeld? Nee, je hoeft slechts één woord te onthouden en toe te passen. Bovendien is nieuwe kleding niet nodig. Gun jezelf de complimenten en bestel dit bijzondere boek!

“gemakkelijk leesbaar en informatief” ~ Anne Rodenburg

NU BESTELLEN

Lees gratis het hoofdstuk “Passend bij jouw persoonlijkheid”

Vlog van deze maand

Misverstand over kledingadvies: het is duur

Ziazan vlog

Neem contact op

Marielle Veerbeek
Molenveldstraat 153 in Weert
(06) 14 62 51 01
E-mail: info@ziazan.nl