Online kleding kopen

Lekker gemakkelijk om vanuit je luie stoel en op het moment dat het jou uitkomt kleding te kopen. Met een paar klikken heb je meer keus dan je ooit in een winkel zult vinden. Geen wonder dat steeds meer vrouwen hun kleren via een webwinkel bestellen. Maar de ervaring leert dat ruim de helft ook weer wordt teruggestuurd. Te klein, verkeerde kleur, pasvorm klopt niet, noem maar op. Zonde van de tijd en moeite. Dat kan je - gedeeltelijk - voorkomen.

Tip 1: Let op de hand

Als de kleding geshowd wordt door een model, let dan goed op de hand van het model. Waar heeft ze deze geplaatst? Als ze haar hand in haar zij heeft, moet je even opletten. Duwt ze met haar hand de stof aan de kant of niet? Zo ja, dan verandert het model de pasvorm van het item. Ze brengt er een taillering in aan die er eigenlijk niet in zit. Het kledingstuk is dus wijder dan het in eerste instantie lijkt.

Tip 2: De juiste maat

Bij grote webwinkels zoals Zalando en Wehkamp is de kledingmaat afgestemd op het Hollandse figuur. Maar bij kleine merken kan het nog al eens afwijken. Vooral Zuid-Europese merken vallen klein uit. Mijn ervaring is dat Duitse merken juist weer groot uitvallen. Kijk dus even waar de kleding vandaan komt als je de juiste maat wilt bepalen.

Tip 3: De juiste kleur

Elke computer geeft kleuren anders weer. Je kunt er dus niet van uit gaan dat de kleur die je op je scherm ziet, de werkelijk kleur is. Nu zal het vaak niet echt uitmaken. Maar het is mij ook wel eens overkomen dat ik dacht dat ik een zilveren ketting bestelde en een bronzen ketting kreeg. Goed de beschrijving lezen dus en niet alleen op het plaatje afgaan.

Tip 4: Leid de aandacht naar je pluspunten

Waar je je kleding ook koopt, online of in de winkel, hou rekening met je figuur. Let er op dat accenten in de kleding niet net op een plaats zitten waar je geen aandacht wilt hebben. Denk bijvoorbeeld aan opvallende prints, zakken, siernaden of roezels.

Bespaar je veel geld omdat je precies weet wat bij jou past. Maak vandaag nog een afspraak!

Deze blog is ook verschenen op styletrip.com.

Vlog van deze maand

Ziazan vlog

Neem contact op

Marielle Veerbeek
Molenveldstraat 153 in Weert
(06) 14 62 51 01
E-mail: info@ziazan.nl

Welke kleur heeft welke uitstraling? Check het!