Olifantenpoten

Niet iedereen is gezegend met een stel elegante onderdanen. Met ranke enkeltjes die een goed geproportioneerd beentje ondersteunen. Een bevallige knie met wulpse welvingen.

Nee, Karin had olifantenpoten. Zei ze zelf. Vanaf de knie liep het recht naar beneden. Welvingen? Waar dan? Kuit en enkel liepen moeiteloos in elkaar over. Volgens haar dan.

Voor Karin een probleem. Want buiten dat ze moeite had (letterlijk) passende laarzen te vinden, wist ze niet hoe ze haar onvolkomenheid het best kon verbergen.

Dat is gelijk de eerste tip die ik haar kon geven. Als je een onderdeel van jezelf niet mooi vindt, laat het dan gewoon niet zien. Draag lange broeken tot op de grond en probeer ondanks alles laarzen te kopen. Er zijn laarzen met een extra wijde schacht, speciaal voor ‘olifantenpoten’.

Als Karin een rok of jurk wil dragen, kan ze haar been bekleden met een donkere panty. In ieder geval donkerder dan het kledingstuk. Dan maak je optimaal gebruik van het afkledende effect.

Draag geen dunne hoge hakken. Als Karin stiletto’s draagt, wordt ze topzwaar. Ze heeft mazzel met de sleehakmode die er nu is. Dat is een prima hak voor stevige enkel, net zoals een blokhak. Een robuust been heeft solide ondersteuning nodig. Niet iets waarvan je het idee krijgt dat de drager elk moment kan omkukelen.

Verder kan Karin beter schoenen mijden met een enkelbandje. Het snijdt in je enkels, wat niet prettig zit. En het bedekt je been op je smalste punt. Want ook al heb je bijna geen enkels, ze zullen altijd smaller zijn dan je kuit. Het trekt ook aandacht naar zich toe, iets waar ze waarschijnlijk geen behoefte aan heeft. En het verkort je been, wat nooit handig is. Dus ook al heb je wel de beschikking over sierlijke stappers, enkelbandjes zijn (bijna) nooit aan te raden.

Karin had wel de balen. Leuke zomerrokjes en capri’s zijn niet voor haar weggelegd. Maar ik ben weer jaloers op haar schitterende bos met koperrode krullen. Ach, zo heeft iedereen zijn plussen en minnen. 

 
ebook kleding combineren
ONWEERSTAANBARE OUTFITS
over de sleutel naar de allermooiste versie van jezelf

Of je nu een belangrijke zakenmeeting hebt, op date gaat, een etentje of een bruiloft hebt, voortaan zie jij er onweerstaanbaar uit! Een droombeeld? Nee, je hoeft slechts één woord te onthouden en toe te passen. Bovendien is nieuwe kleding niet nodig. Gun jezelf de complimenten en bestel dit bijzondere boek!

“gemakkelijk leesbaar en informatief” ~ Anne Rodenburg

NU BESTELLEN

Lees gratis het hoofdstuk “Passend bij jouw persoonlijkheid”

Vlog van deze maand

Misverstand over kledingadvies: het is duur

Ziazan vlog

Neem contact op

Marielle Veerbeek
Molenveldstraat 153 in Weert
(06) 14 62 51 01
E-mail: info@ziazan.nl