Last year favorite

Onlangs las ik een blog over my last year favorite dress. De schrijfster verbaasde zich er over dat je een kledingstuk het ene jaar helemaal geweldig vind en er bijna in woont terwijl je het jaar erop je afvraagt wat je er in hemelsnaam ooit in gezien hebt. Was vorig jaar je smaak zo raar? Of is het meer een kwestie van verwend zijn en stomweg uitgekeken zijn op je kledij?

Niet het laatste. Je lievelingsstuk een spiegel is van wie je nu bent. Omdat de uitstraling, de kleur en de stijl helemaal bij je past.  Maar iedereen verandert. Je bent een jaar later niet meer dezelfde als het jaar ervoor. (Gelukkig maar, het lijkt me niet wenselijk dat iemand zich niet ontwikkelt en groeit.) Met als gevolg dat je last year favorite geen reflectie meer hoeft te zijn van jou. Kan natuurlijk wel. Een bepaalde basis zal je altijd blijven houden

Vaak zijn lievelingsstukken iets met een print of een leuke kleur. En daar zit 'm de clou. Elke print en kleur hangt samen met emotie. En je gevoel groeit mee met je ontwikkeling.

Iedereen heeft periodes dat je een bepaalde kleur - of dessin - graag en veel draagt. Dit doe je omdat je het (onbewust) nodig hebt. Omdat je bijvoorbeeld iets hebt meegemaakt waardoor je aan het veranderen bent. En wat steun kan gebruiken bij dat proces. Nogmaals, dit is niet bewust maar intuïtief voel je het aan.

Dus als je een kledingstuk vindt die precies past bij je huidige gevoel, wordt het al gauw een favoriet. Als je trouwens wilt weten welke kleuren en prints waar voor staan, mail me even.

Eigenlijk is het dus goed dat je af en toe andere lievelingsstukken hebt. Een teken dat je persoonlijke ontwikkeling niet stil staat.  De schrijfster wil oude lievelingsstukken soms zelfs niet meer aandoen. Zo sterk kan je verandering zijn. Herkenbaar?

Ben je nog zoekende wat precies bij je past, maak een afspraak. Samen gaan we ontdekken welke items van jou de mooiste versie maakt. 

Vlog van deze maand

Ziazan vlog

Neem contact op

Marielle Veerbeek
Molenveldstraat 153 in Weert
(06) 14 62 51 01
E-mail: info@ziazan.nl

Welke kleur heeft welke uitstraling? Check het!