Kleurenblind

In het dagelijkse leven wordt veel gebruik gemaakt van kleur. Om de boel op te fleuren. Of om onderscheid tussen verschillende zaken te maken. Een stoplicht zou minder efficiënt zijn als alle drie lampen dezelfde kleur hadden. Moet je wel erg goed opletten of je door mag rijden of niet.

Onderscheid maken door middel van kleur is een beproefd trucje. Maar.... dan moet je ze wel kunnen zien. En dat kan niet iedereen.

Druk op de groene knop om door te gaan. Moeilijk om te zien als allebei de knoppen grijs voor je lijken. Is dat links of rechts? Ontwerpfoutje dus. Het had ook op de knoppen moeten staan.

Op het internet is dit opgelost door niet alleen de letters blauw te maken maar ook een streep te zetten onder hyperlinks. Laatst kreeg ik een rondleiding op een controlekamer in aanbouw. Men was nog druk bezig de systemen te programmeren maar het was al wel zover dat men een demonstratie kon geven.

En drie keer raden…. Helemaal geen rekening gehouden met de kleurenblinde medemens. (Hoewel kleurstoornis een beter woord is dan kleurenblind. Je ziet wel kleuren, alleen niet allemaal) En het systeem zou door vooral mannen bediend worden. Die vaker last hebben van een kleurstoornis dan vrouwen. Ik heb er een opmerking over gemaakt want ik vond het te belangrijk om maar te laten gaan. Ben benieuwd of ze er iets mee gaan doen. 

 
ebook kleding combineren
ONWEERSTAANBARE OUTFITS
over de sleutel naar de allermooiste versie van jezelf

Of je nu een belangrijke zakenmeeting hebt, op date gaat, een etentje of een bruiloft hebt, voortaan zie jij er onweerstaanbaar uit! Een droombeeld? Nee, je hoeft slechts één woord te onthouden en toe te passen. Bovendien is nieuwe kleding niet nodig. Gun jezelf de complimenten en bestel dit bijzondere boek!

“gemakkelijk leesbaar en informatief” ~ Anne Rodenburg

NU BESTELLEN

Lees gratis het hoofdstuk “Passend bij jouw persoonlijkheid”

Vlog van deze maand

Misverstand over kledingadvies: het is duur

Ziazan vlog

Neem contact op

Marielle Veerbeek
Molenveldstraat 153 in Weert
(06) 14 62 51 01
E-mail: info@ziazan.nl