Garderobe opruimen

Plaats maken in je kast

Laat het niet zo ver komen als mijn klant die op een gegeven moment 4 kledingstukken over 1 hanger drapeerde. Want ook al past er zo wel meer in je kast, overzichtelijk is het niet. Met als gevolg dat ze items opnieuw kocht omdat ze de oude niet meer kon vinden.

  1. Dit is gelijk de eerste tip. Niet meer dan 1 kledingstuk per hanger. En maximaal 2 rijen gevouwen goed achter elkaar. Past het op deze manier niet meer in je kast, wordt het tijd om uit te dunnen.
  2. Zie je er tegen op? Trek er een van te voren bepaalde tijd voor uit, bijvoorbeeld een half uur. Gaat het lekker, ga je nog even door. En anders mag je stoppen. (En beloon jezelf als je weer een deel hebt gedaan :-) )
  3. Bekijk alles kritisch. Is het verwassen, te groot/klein of onherstelbaar beschadigd? Weg ermee.
  4. Heb je het item langer dan een jaar niet gedragen? Ook wegdoen. Waarschijnlijk ben je zo veranderd dat het niet meer bij je past. Ben je bang dat je het te vroeg wegdoet? Berg deze stukken dan op in een doos op een droge plek. Op zolder bijvoorbeeld. Zolang het maar niet in je garderobekast (of vlak erbij) is. Kom je er achter dat je het item mist, kan je het pakken. Maar ik zal je verklappen: zeer waarschijnlijk gebeurd dat niet. En na een bewaarjaar, ruim je de doos alsnog op.
  5. Zou een kledingstuk eigenlijk weg moeten maar heb je er moeite mee omdat het emotionele waarde heeft? Maak er een foto van, dan heb je een aandenken.

Wil je geen draagbare - maar voor jou overbodige - kleding weggooien, maak er een ander blij mee. Breng het naar de kringloop of Dress for Succes. Verkoop het op Marktplaats. Of kom naar een kledingruilfeest....

Ik voel me opgelucht als ik flink gedecimeerd heb. Op de een of andere manier ruimt het ook in mijn hoofd op. Ik zie weer wat ik heb, En wat er ontbreekt. Het is voor mij geen excuus om gelijk te gaan winkelen. Maar als er iets nieuws komt, heeft het wel een eigen plekje. En een ander voordeel: ik zie ineens combinaties die mij voor die tijd niet opvielen

Succes!

Mocht je naar aanleiding van deze tips nog vragen hebben, laat het me weten. Samen komen we er vast wel uit!

Lees ook: drie redenen waarom kleding een miskoop is

Het geheim van een goede garderobe

Vlog van deze maand

Ziazan vlog

Neem contact op

Marielle Veerbeek
Molenveldstraat 153 in Weert
(06) 14 62 51 01
E-mail: info@ziazan.nl

Welke kleur heeft welke uitstraling? Check het!