10 jaar

Deze tekst kwam ik vandaag op facebook tegen. "Alles waar je ogen van gaan sprankelen, moet je doen". Zo waar.

10 jaar geleden ben ik gaan doen waar mijn ogen van glimmen. Kleur- en kledingadvies geven. Een droom waarmaken die al op mijn 13e was gestart na het lezen van enkele artikelen over kleuranalyse.

mede mogelijk gemaakt door de Rabobank

Deze week sprak ik een medewerker van de Rabobank. Voor haar is na ruim 26 jaar het doek gevallen. Ze zit nu thuis. De hele dag duimen draaien is niets voor haar. Maar wat dan? Ze is ruim in de vijftig en heeft zich nooit verdiept in een carrière buiten de Rabobank.

En dan zit je thuis op de sofa. Niet wetend wat je tot je pensioen nog wil gaan doen. Financieel red ze het gelukkig. Vrijwilligerswerk? Kan. Maar liever een betaalde dagtaak. Alleen ...wat?

Ik vroeg haar wat ze als kind het liefste deed. Wat was het waarvan je moeder zei: doe je dat nu alweer? Waarvan je dacht: nog even, als je geroepen werd voor het eten. Waar gingen je ogen van sprankelen? En als je weet wat het was, probeer dan te bedenken waarom je het zo graag deed. Als dat duidelijk is, heb je een richting waarin je kunt gaan zoeken. Ze bedankte me voor de tip. Benieuwd wat er uit komt. Het zal haar in ieder geval een poosje bezig houden.

Nu ik er voor mezelf op terugkijk, klopt het trouwens. De kern van Ziazan is al lang geleden gelegd. Als kind was ik al bezig met kleur en stof en die interesse is nooit meer weggegaan. Het moest alleen nog vorm krijgen. En de Rabobank speelt ook in mijn verhaal mee. Mede door hen heb ik deze stap durven zetten. (Een heel relaas, kom maar een keer koffieleuten als je het wilt horen.)

Altijd sprankelen

Niet dat er in de afgelopen 10 jaar geen tegenslagen, miskleunen en dode zijwegen voorbij zijn gekomen. Zo heb ik een tijdje T-shirts verkocht. Het leek me een mooie aanvulling op kleur- en stijladvies. Dat had het ook kunnen zijn. Maar ik voelde me niet vrij ze aan te bevelen, uit angst voor partijdig te worden aangezien. Dat ik de T-shirts alleen maar aanraadde uit verkoopoverwegingen in plaats vanuit eerlijk advies. Dat had ik van tevoren niet bedacht.

Dus sjouwde ik ze braaf mee naar elke afspraak om ze onuitgepakt weer mee terug te nemen. Dat schoot niet op. Daar gingen mijn ogen dus niet van sprankelen. Exit T-shirts.

Feest

10 jaar bestaan is een reden voor een feestje. En voor een cadeautje. Dat is de reden waarom ik - onder andere - de Colourconfetti heb opgestart. Een gratis cadeautje voor iedereen. 5 dagen lang met kleur bezig zijn. Zodat je meer leert over kleuren en hun betekenis en wat kleur vertelt over iemands kwaliteiten en uitdagingen. Colourconfetti is van 14 maart tot en met 18 maart 2016. Geef je hier op. 

Ik heb zin in een feestje. Jij ook?

 
ebook kleding combineren
ONWEERSTAANBARE OUTFITS
over de sleutel naar de allermooiste versie van jezelf

Of je nu een belangrijke zakenmeeting hebt, op date gaat, een etentje of een bruiloft hebt, voortaan zie jij er onweerstaanbaar uit! Een droombeeld? Nee, je hoeft slechts één woord te onthouden en toe te passen. Bovendien is nieuwe kleding niet nodig. Gun jezelf de complimenten en bestel dit bijzondere boek!

“gemakkelijk leesbaar en informatief” ~ Anne Rodenburg

NU BESTELLEN

Lees gratis het hoofdstuk “Passend bij jouw persoonlijkheid”

Vlog van deze maand

Misverstand over kledingadvies: het is duur

Ziazan vlog

Neem contact op

Marielle Veerbeek
Molenveldstraat 153 in Weert
(06) 14 62 51 01
E-mail: info@ziazan.nl