Alleen handbagage en dagelijks representatief maar anders verschijnen? Dit stop je in je koffer!

Topmanager Sonja ging voor haar bedrijf regelmatig een paar dagen op zakenreis. Meestal drie dagen, volgepland met vergaderingen en andere afspraken. Van begin tot eind moest ze er representatief uitzien en bij voorkeur met diverse looks. Handbagage is echter klein. Ze vroeg tips om zo efficiënt mogelijk met de beperkte ruimte om te gaan.

De truc is om je items zo te selecteren dat je alles met elkaar kunt combineren.

Zo zocht ik voor Sonja een minigarderobe uit die veel mogelijkheden bood. Deze bestond uit slechts zes items:

– 2 jurken
– 2 jasjes
– een infomeel vest
– een paar neutrale pumps die overal bij passen

In haar koffer gingen een jurk, het vest en een jasje. De rest had ze aan. Er bleef daardoor genoeg ruimte over voor de overige noodzakelijk items zoals accessoires en  toiletartikelen. Toen bleek dat er nog plaats was voor een extra paar elegante pumps, was het chique afscheidsdiner eveneens voorzien van een adequate outfit. Lees ook de tips hoe je van een gewone outfit een feestoutfit kunt maken

Tijdens de reis kon Sonja, door van jurk en/of jasje te wisselen, nog drie andere outfits presenteren.

Door de meegenomen accessoires viel het nauwelijks op dat de kleding ‘hergebruikt’ werd. Zelfs voor het informele dagelijkse afzakkertje in de lounge had ze verschillende outfits.

Vind jij koffers inpakken ook een crime? Vraag mij voor jouw persoonlijke inpaktips. Nemen we bovendien alles door voor een efficiënte, goed georganiseerde en functionele garderobe. Heb je tevens geen keuzestress meer voor alle andere gelegenheden. 

kleine koffer inpakken, handbagage inpakken, koffer inpakken tips, slim koffer inpakken

Plaats een reactie