Monique Rikkers

Monique Rikkers, Advies in Marketing www.adviesinmarketing.nl

Omdat ik bedrijven op marketinggebied begeleid, werd Marielle klant. Eerder had ik al eens een kleur- en stijladvies gevolgd, ik dacht daarom dat ik het meeste wel wist. Gaandeweg begreep ik wat Look of Success inhoudt, wat de meerwaarde is en hoe verstrekkend de gevolgen zijn.

Ik besloot het traject te volgen. Marielle triggerde me om bewust keuzes te maken. Dat was soms best lastig. Na alle voorbereidende opdrachten kwam Marielle bij mij thuis. Ze liet me zien welke sets nieuwe stijl ik feitelijk al had. Een vreemde gewaarwording: om je eigen kleding zó gecombineerd te zien dat het een compleet andere outfit wordt. Wat een rust en inspiratie! De volgende dag had ik een werkbespreking. Over de outfit die ik toen droeg, heb ik meerdere complimenten gekregen! Het was niet alleen de kledingkeuze die dat teweeg bracht, ik voelde me ook echt anders!

Tijdens het samen winkelen ging ik van zien van wat Marielle bedoelde, naar snàppen wat ze bedoelt. Marielle heeft me nieuwe kennis bijgebracht. Samen shoppen was een eyeopener: Hoe te kiezen zodat het bij mijn garderobe, de situatie en vooral, bij mij past.

Marielle heeft me stap voor stap door kledingkeuzeland geleid en me de finesses geleerd. Elke keer opnieuw legde ze uit wat het effect is. Gedurende het hele traject was het haar nooit teveel moeite om het nóg eens uit te leggen of toe te lichten.

Tijdens dit traject heb ik mijn persoonlijke touch ontdekt. Mijn persoonlijke stempel komt nu meer tot uiting in mijn kledingkeuze. Het advies van Marielle gaat in wezen over hoe je door presentatie van jezelf het bereiken van je doel kunt ondersteunen. Een echte ´Look of success´!

Mirjam Kapoen, MRJM Kapoen Business Development, www.kapoen.com

Ik had geen goed zicht op welke stijl bij mij past. Ook ben ik in de fase gekomen waar ik mijn puur zakelijke garderobe kan afbouwen naar casual maar wel representatief. Mijn vrijetijdsgarderobe is nu té basic; mijn zakelijke garderobe juist weer te overdressed.  Ik wilde een betere balans maar wist  deze niet zelf te vinden.  Maar ik had  vertrouwen dat Marielle me daarbij kon helpen.

In de negentiger jaren van de vorige eeuw (!) heb ik tweemaal een professioneel advies gekregen en daar eigenlijk niets mee gedaan. Het advies vond ik te rigide.  

Ik ben erg blij met de concrete adviezen, die mij gaan helpen mijn huidige, veel te uitgebreide garderobe te screenen en bij nieuwe aankopen:
– persoonlijke kleurenwaaier is een fantastisch hulpmiddel om me op de juiste aankopen te richten en miskopen te voorkomen
– de persoonlijke stijlmap en je adviezen hebben me uitstekende handvaten gegeven om te bouwen op basics in plaats van me uitsluitend te beperken tot de basics. Door dat laatste te doen, voelde ik me vaak wel lekker in mijn kleding maar vond ik het resultaat wel erg saai. Nu ga ik kleuraccenten aanbrengen!

Ik ben erg tevreden over je professionele aanpak, ingevuld voor mij persoonlijk. 100% tevreden!

Wieke Lefeber, Coach/trainer. LEF! Coaching

Het traject met Marielle heeft mij onverwacht veel gebracht. Ik zie mijzelf als iemand die vooral de binnenkant telt en weinig belang hecht aan de buitenkant. Ik ga voor naturel, weinig poespas en weinig opsmuk.

Voorheen boeide kleding mij niet. Mijn oog viel in de winkel vooral op kleding die niet flatteerde. Simpelweg omdat ik geen flauw idee had waar ik op moest letten. Een duiveltje op mijn schouder fluisterde daarbij in mijn oor dat het toch niet mooi zou worden. Winkelen vond ik dan ook een crime; ik kwam er vaak totaal gedeprimeerd van terug.

Ik ben “aankleding” als iets leuks en boeiends gaan zien. Iets waar ik mee kan spelen en subtiel mee kan beïnvloeden. Ik weet nu veel beter – en op het eerste gezicht – welke kleding me zal staan en welke niet. Tevens weet ik het waarom wat heel verhelderend is

Dat betekent dat ik geen “foute” kleding uit het winkelrek meer pak en aantrek, om daar vervolgens compleet gedeprimeerd van te raken. Als ik nu iets zie wat ik leuk vind, kan ik snel afwegen of het bij mij past of niet. Dat scheelt veel tijd.

De Masterclass was heel concreet. De grootste verrassing: nu heb ik zin om te gaan winkelen. Daarvoor was het echt een moeten. Bovendien voel ik me veel mooier, omdat ik weet dat ik passende kleding draag. Ik kijk nu met veel meer plezier in de spiegel!

Karin van Mil, Adviesbureau Van Mil, www.adviesbureauvanmil.nl

Sinds 2013 geef ik voor mijn arbeidsmarktprojecten diverse trainingen aan HBO/WO deelnemers. Als je een nieuwe baan wilt is het cruciaal dat je je kunt onderscheiden van je concurrenten en je in gesprekken kunt uitstralen waar je voor staat. Daarbij wordt de impact van kleding zeer vaak onderschat. In deze projecten vraag ik Marielle altijd om workshops te komen geven. Zij maakt de deelnemers zeer snel bewust over de eerste indruk en non-verbale communicatie en leert hen dit op de juiste manier toe te passen. Hierdoor krijgen de deelnemers ook op dit punt een voorsprong op mede-sollicitanten.

Alle experts/trainers worden ieder project ook door de deelnemers beoordeeld. Marielle krijgt uitstekende beoordelingen. Met name doordat zij door kleine zaken een belangrijk verschil maakt en alle deelnemers het verschil zien. En ze daadwerkelijk successen gaan boeken. Inmiddels behalen we al 4 jaar de beste resultaten van alle arbeidsmarktprojecten voor de Provincie Limburg en daar is Marielle met haar kledingadvies een cruciaal onderdeel van. Naast de resultaten die ze bewerkstelligt is Marielle ook zeer prettig om mee samen te werken.

Brenda Crombach, directeur legionella en facilitair technisch bedrijf

Circa 3 jaar geleden heb ik contact gelegd met Marielle om te bezien of ik meer in mijn kracht kon komen door de juiste kleding te kiezen. Van oorsprong vind ik het belangrijker om verzorgd uit te zien dan hypermodern gekleed te gaan.

Dat is de reden dat ik in eerste instantie niet actief aan de slag ben gegaan en ik de bijbehorende kosten niet waard vond.

Mijn functie is directeur van een legionella en facilitair technisch bedrijf, waardoor ik redelijk veel in het werkveld rondloop. Praktische kleding is voor mij van belang, want te veel frutsels kunnen een gevaar opleveren. Ik loop immers ook met veiligheidsschoenen en werkjasje en helm op.

Na 3 zeer intensieve jaren in werk en privé omgeving, heeft Mariëlle contact met mij opgenomen om te overleggen of ze toch iets voor mij mocht betekenen. Ik heb aangegeven dat ik door een zwaar ongeluk van mijn man niet zo direct de relevantie meer zie van een lichtblauw of middelblauw bloesje.

Toch de stap gewaagd en duidelijk mijn kaders aangegeven en ik mag zeggen dat ik positief verrast ben.

Het is leuk om in een één op één kleuren en vormen sessie duidelijke tips te krijgen, kleine dingen die het voor de vorm en uitstraling net even leuker maken. De tips van net een paar andere schoenen extra bij je hebben, een jasje wat een sportieve outfit een meer zakelijke outfit geeft, de juiste vorm ketting, halslijn of het juiste accessoire toevoegen.

Aansluitend kwam voor mij de grootste uitdaging, Mariëlle thuis aan het werk laten gaan. Helemaal los kon ze niet gaan, want ik had een deel kleding uit de kledingkast naar de woonkamer verhuist en haar niet in de gelegenheid gesteld om door mijn kledingkast te struinen. Combinaties die ik nooit zou verzinnen lagen gewoon als gestylde thema’s bij elkaar, alsof het altijd zo de bedoeling was.  Niet alles sprak me aan, maar genoeg wel om serieus mee aan de slag te gaan en dus ook te dragen.

Achteraf had ik misschien wel mijn kledingkast volledig ter beschikking moeten stellen, maar ik ben gehecht aan mijn privacy en vooral niet blij met kleding die van links naar rechts vliegt. Ook dat werd door Mariëlle geaccepteerd en er werd vooral niet aangedrongen.

Al met al ben ik dus niet de meest gastvrije klant geweest en vooral niet te beïnvloeden zoals ik het echt niet wil, maar ik ben wel blij dat ik deze ervaring opgedaan heb. De professionaliteit van Mariëlle was duidelijk merkbaar en dat vind ik het allerbelangrijkste om mee te geven aan de toekomstige klanten.

Met vriendelijke groet,
Brenda Crombach.

Nicole van Silfhout, therapeut

Omdat ik een stap vooruit wilde maken met mijn bedrijf, zocht ik hulp om mezelf beter in de markt te zetten. Mijn businesscoach gaf me het advies ook mijn persoonlijke presentatie te verbeteren. Hoewel het confronterend was, begreep ik het. Want na veel teleurstellende winkelervaringen bestond mijn garderobe vooral uit comfortabele jeans, T-shirts en sweaters. Eigenlijk had ik de moed opgegeven en ging ik alleen nog maar voor gemakkelijk. Voor mijn klantconsulten prima maar voor zakelijke gesprekken niet.

Zo kwam ik aarzelend bij Marielle uit. Ik was bang dat Marielle mijn kledingsmaak af zou afkraken. Hoe verrassend toen ik ontdekte dat het allemaal zo hopeloos nog niet was! Ik heb, buiten de kleuranalyse en stijladvies, het meest gehad aan het samen winkelen. Normaal gesproken haak ik na een kwartier shoppen gefrustreerd af. Nu hebben we (met een vriendin erbij) zeker drie uur achter elkaar gepast. Onvoorstelbaar. Met mijn smaak bleek niets mis. Alleen had ik verkeerde veronderstellingen en durfde ik niet op mijn eigen oordeel te vertrouwen. Marielle heeft me de juiste weg gewezen. Ik hoefde niet eens heel andere kleding te kiezen. Bovendien ik vond het winkelen leuk! Dat had je me van te voren echt nooit horen zeggen.

Zonder Marielle was ik blijven hangen in mijn vooroordelen. Ze heeft me op een vriendelijke en vertrouwde manier uit mijn comfortzone getrokken. Telkens legde ze in alle rust uit waarom het één wel werkt en het ander niet. Net zo vaak en net zolang tot het geland was. Desnoods ging ze de hele winkel door voor voorbeelden.

Ik voel me tegenwoordig een stuk zekerder als ik een zakelijk gesprek heb. Eindelijk heb ik plezier als ik me leuk mag aankleden voor een uitje. Want ik heb nu leuke kleren die ook nog comfortabel zijn. Marielle, bedankt!

 

77 Responses to “Aanbevelingen”

 1. Familie Roefs

  Als gezin hebben we van Mariëlle een prachtige workshop gekregen! Wat de workshop zo leuk en goed maakte was de afwisseling door eerst te kijken naar welke ondertoon je hebt in je gezicht(koud of warm) en daarna welke kleuren en vormen bij je passen. Ieder kreeg een persoonlijke kleurenkaart waarop staat welke basiskleuren je nog meer laten stralen en met welke kleur je dit kan combineren in accesoires. Heel verrassend was te horen welke kleuren bij je pasten die je op het eerste oog zou afkeuren, zoals de kleur geel. Ook detalis om slanker of langer te lijken waren fijn om te weten. Je merkt aan alles dat Marielle er veel over weet en professioneel blijft door termen als lelijk/mooi te vermijden. Dat brengt een objectief beeld. Ze speelt heel erg in op de vraag die naar voren komt uit het vragenformulier en dat geeft de workshop nog meer richting en krijg je antwoorden op je vragen. Als laatste maken de verschillende invalshoeken het afwisselend en levert dat de meeste nieuwe informatie op over hoe je het beste kan kleden. Kortom, een zeer leuk,actieve en inspirerende workshop gehad. Als je meer over jezelf wilt weten, dan is dit een aanrader!

  • Marielle Veerbeek

   Hallo familie Roefs,

   Leuk dat jullie zo genoten hebben. Het was leuk om ook dieper op het imago en hoe je overkomt in te gaan als aanvulling op het kleur- en stijladvies. Hopelijk durven jullie nu wel geel te dragen. Jullie weten nu welke tint je moet kiezen. En heb je toch nog vragen, stel ze.

 2. Yvonne Gorissen

  Na vele miskopen qua kleding heb ik de stap genomen om een kleur -en stijladvies aan te vragen bij Marielle. Eind oktober was het gesprek. Dit was een goede keuze. Ik ben heel enthousiast…..Marielle is getalenteerd in kleuren en stijl. Ik heb het geld al bijna terug verdiend 🙂 , want de impulsieve aankopen tijdens de uitverkoop laat ik nu meer aan me voorbij gaan. Ik selecteer op mijn persoonlijke lijnen en kleuren. Ik zie nu ook beter de kledingcombinaties in mijn eigen kledingkast. De dag na het bezoek, was het eerste compliment over mijn kleding al op zak! Marielle bedankt!

  • Marielle Veerbeek

   Inmiddels ben je uitgeloot als winnaar van het personal shoppen. Ik heb veel plezier gehad om met jou te winkelen. En, gezien de hoeveelheid die jij hebt gekocht, kan je er voorlopig weer helemaal tegenaan.

 3. Marion Clement

  Afgelopen 24 september was het zover; Mijn kleuranalyse en stijladvies! Ongelofelijk veel informatie en tips binnen een kort tijdsbestek! Gelukkig ook alles op papier mee naar huis gekregen om zelf aan de slag te gaan. Ik kan het iedereen aanbevelen!! Mariëlle, heel erg bedankt!!
  Groetjes

 4. Thea Bergh

  hoi Marielle, heel leuk E-book. IK zal er zeker vaak gebruik van maken.

 5. Marianne Houben

  Dank je wel voor het kleurenconsult dat je me gegeven hebt. Ik ben op jouw advies begonnen met roze te dragen en wat word ik er blij van! Ik had niet verwacht dat een andere kleur dragen zoveel invloed zou hebben. Ik probeer nu meer af te wisselen maar ik merk dat ik toch gauw weer teruggrijp naar het oude. Komt vast wel goed, moet nog een beetje wennen. Maar het begin is er en dat voelt enorm goed.

  • Marielle Veerbeek

   Jij ook bedankt, Marianne!. Het was heel prettig om met jou te werken. Het gaat vast wennen, net zoals je zegt. Alle verandering is in het begin moeilijk. Over drie maanden, bij het vervolgconsult, hoor ik wat het je heeft gebracht. Maar dat het iets heeft gebracht, staat nu al vast.

 6. Brigitte Pinter

  .. Sloeg de spijker wel op de kop … het consult….. Iedere keer weer…. Heb je al aanbevolen…meteen bij thuiskomst.

 7. Marlies

  Ik was al een tijdje ontevreden over mijn kleding en had al van alles geprobeerd. Maar het was het telkens toch net niet. Na advies van Marielle weet ik het wel: ik heb te weinig basis stukken. Ze heeft me op een vriendelijke en duidelijke manier laten zien wat er ontbrak. Het vakantiegeld is nu binnen en ik kan gaan shoppen. Dank je wel voor je prettige hulp en ik kan je van harte aanbevelen.

  • Marielle Veerbeek

   Hallo Marlies,

   Ik zou zeggen: shop ze! Het is nu de tijd om mooie items voor weinig geld te kopen. Hou het lijstje in je achterhoofd en ga ook eens naar winkels waar je normaal gesproken niet gauw naar binnen loopt. Soms sta je verrast wat je tegenkomt. En nu je weet wat er nog nodig is, kan je gericht zoeken.

 8. Brigitte Pinter

  Als je advies van Marielle Veerbeek krijgt, behoren je eigen missers tot het verleden. Kleding kopen doe je toch wel, het is toch slim dat je nu wel weet hoe je optimaal tot je recht komt? Het is een investering in jezelf, waardoor je NU geen geld meer weggooit. Superleuk om uiteindelijk tiptop voor de dag te komen. Ik zeg DOEN.

  • Marielle Veerbeek

   Hallo Brigitte,
   Je staat nog aan het begin van je nieuwe garderobe. Jouw sociale kant was al zichtbaar in je kleding, jouw kracht nog niet. En die heb je, dat is wel gebleken. We hebben een aantal items besproken die voor jou een goede aanvulling zijn, zoals een leren jas en jeans. Ga hier rustig naar op zoek. En laat het me weten als je nog vragen hebt.

 9. Liesbeth

  Ik heb genoten van het kleding- en kleuradvies van Mariëlle. Haar passie en enthousiasme voor het vak waren heel duidelijk zichtbaar. Door haar positieve manier van benoemen van mijn sterke (maar ook zwakkere) punten, voelde ik me op en top vrouw toen ze weer bij me ging. Ze heeft heel veel kennis van haar vak en brengt dat op een bijzonder mooie manier over. Ik wens Mariëlle veel succes met haar verdere toekomst en ik zal haar zeker aanbevelen in mijn netwerk.

  • Marielle Veerbeek

   Hallo Liesbeth,
   Je bent niet de enige die genoten heeft. Ik vond het bijzonder om te zien hoe jij binnen jouw vakgebied met kleur omgaat. Lees de boeken die ik je heb aangeraden eens door. Misschien krijg je nog meer nieuwe inzichten die je kunt gebruiken in je spirituele praktijk.
   Marielle

 10. Hetty

  Marielle is vorige maand bij mij geweest voor een garderobeadvies. Mijn kast was overvol en er moest echt iets gebeuren. Ze was streng en heeft een heleboel kleren weggedaan. Daar had ik in het begin wel moeite mee want ik wist niet meer wat ik aan moest trekken. Marielle heeft me een nieuwe manier geleerd om naar kleding te kijken. Het was even wennen maar ik heb flink geoefend en nu kan ik zelf ook leuke combinaties vinden. Ze heeft me laten zien wat er ontbrak in mijn garderobe (namelijk goede basisstukken) en die heb ik in de afgelopen weken gekocht. Al met al was het leuke ervaring en ben ik een hoop wijzer geworden. Mijn zus vindt ook dat ik er veel beter uitzie. Dus bedankt voor het advies. Dit kan ik iedereen aanbevelen.

  • Marielle Veerbeek

   Hallo Hetty,
   Ik zag dat je moeite had met kleding weg doen. Wat ik enorm knap van je vond is dat je je er uiteindelijk overheen zette en het toch deed. Je kunt het gebloemde jasje trouwens ook combineren met de groene broek en top. Probeer maar eens. En als je nog vragen hebt, je kunt ze altijd stellen.
   Marielle

 11. m.christa wenneker

  Beste Marielle,

  Hartelijk dank voor jouw waardevolle adviezen. Ik heb er veel aan gehad.

  Zo combineer ik nu beter en meer, en ook wat gedurfder; zowel met kleding, als met accessoires.
  Hierdoor heb ik meer tijd, ik heb minder miskopen, een goed gevoel over mijn uiterlijk, en ik krijg
  meer complimentjes. En bovenal klopt ‘buiten’ nu met ‘binnen’, en dat voelt goed.

  Hartelijk dank,
  Christa

  • Marielle Veerbeek

   Hallo Christa,

   Je was bang dat veel niet kon omdat je niet alle stoffen kan verdragen. Leuk om te lezen dat je, ondanks je beperkte garderobe, complimentjes krijgt. Blijf lekker combineren en vergeet vooral niet die leuke ketting (je weet wel welke) vaak te dragen.
   Marielle

 12. Marga

  Hallo Mariëlle,

  In verband met verandering van baan die meer “zichtbaarheid” van mij vraagt, ben ik blij met jouw tips en trucs. Regelmatig kijk ik nog in de workshop- map.
  Ik heb erg veel positieve reacties gehad op mijn interviews in bladen en voor tv over mijn uiterlijke verschijning.

  Nogmaals dank. Groetjes, Marga

 13. Ankie

  hoi Marielle,
  Ik ben nog niet in de gelegenheid geweest om een en ander te vermaken. Maar… ik ben wel gaan shoppen en ben vol voor kleur gegaan.
  Inmiddels ben ik een knalrode broek, een kleurige psychedelische top en een knalgeel bikerstyle jasje met metaalkleurige ritsjes, naast een prachtig net colbertachtigjasje met bloemen- en fruitprint, rijker. Overigens heb ik ook een stel pumps kunnen vinden. Nu nog de sjaaltjes en blingertjes.
  Voor mijn gevoel, heb ik weer een aantal kledingstukken en extra combinaties in mijn kast waar ik jaren mee vooruit kan en nog belangrijker, waar ik mezelf in voel.
  Heel erg bedankt voor je advies.
  Groetjes,
  Ankie

  • Mariëlle Veerbeek

   Hallo Ankie,

   Fijn dat je weer de kleuren durft te dragen die je voorkeur ook hebben. Zo zie je maar weer dat je gevoel vaak klopt, ook al zegt je omgeving iets anders.
   Mariell

 14. Liesbeth

  Met zussen en nichtjes een kleuren- en stijladvies workshop van Marielle gehad. Het was een leuke en leerzame dag. Nuttige tips om je kleding te blijven dragen maar wel met aanpassingen van een gekleurd hemdje of sieraden om de juiste accenten te benadrukken.Verassende tips gehad.

 15. Ingrid

  Leuke, leerzame ochtend gehad. Ik draag nu meer kleur ipv veel zwart. Je gaat idd anders naar kleding kijken.

 16. Loes

  Ik vond het een interessante workshop waarin ik veel geleerd heb en goede adviezen heb gekregen!

 17. marga

  Een leerzame middag over kleur en style en ook nog een half lege garderobekast :-):-) dat is nog niet alles, want ik ga volgende week met Marielle een paar uur winkelen om t weer aan te vullen met kleding die qua kleur en vorm beter bij me past. Ik ben heel blij dat ik dit nu eens heb doorgezet.

 18. Jasmijn

  Marielle presenteert haar workshop Ken je Kleur warm-koel met veel enthousiasme. Ze legt de informatie duidelijk uit en geeft diverse voorbeelden om e.e.a. nog meer te verduidelijken. Een interessante workshop en zeker een aanrader!

 19. Astrid

  In de herfstvakantie eerst een workshop kleur- en kledingadvies en daarna met dochter en vriendin gaan shoppen in Maastricht.
  Een aanrader!
  Met behulp van de adviezen en tips ben ik gericht op zoek gegaan naar een aantal basiskledingstukken en daarna met de kleurenkaart op zoek naar t-shirts, sjaal, panty’s, vestje enz. Natuurlijk in mijn persoonlijke tinten!
  De workshop was een eye opener, mijn vriendinnen zijn jaloers. 😉

 20. Nicole

  Na de workshop en de garderobecheck, kijk ik anders naar kleding. Ik draag andere combinaties dan voorheen en krijg hierdoor veel complimenten. Marielle is zeer professioneel en laat je op een nieuwe manier naar kleding kijken. Dit is beslist een aanrader!