Monique Rikkers

Monique Rikkers, Advies in Marketing www.adviesinmarketing.nl

Omdat ik bedrijven op marketinggebied begeleid, werd Marielle klant. Eerder had ik al eens een kleur- en stijladvies gevolgd, ik dacht daarom dat ik het meeste wel wist. Gaandeweg begreep ik wat Look of Success inhoudt, wat de meerwaarde is en hoe verstrekkend de gevolgen zijn.

Ik besloot het traject te volgen. Marielle triggerde me om bewust keuzes te maken. Dat was soms best lastig. Na alle voorbereidende opdrachten kwam Marielle bij mij thuis. Ze liet me zien welke sets nieuwe stijl ik feitelijk al had. Een vreemde gewaarwording: om je eigen kleding zó gecombineerd te zien dat het een compleet andere outfit wordt. Wat een rust en inspiratie! De volgende dag had ik een werkbespreking. Over de outfit die ik toen droeg, heb ik meerdere complimenten gekregen! Het was niet alleen de kledingkeuze die dat teweeg bracht, ik voelde me ook echt anders!

Tijdens het samen winkelen ging ik van zien van wat Marielle bedoelde, naar snàppen wat ze bedoelt. Marielle heeft me nieuwe kennis bijgebracht. Samen shoppen was een eyeopener: Hoe te kiezen zodat het bij mijn garderobe, de situatie en vooral, bij mij past.

Marielle heeft me stap voor stap door kledingkeuzeland geleid en me de finesses geleerd. Elke keer opnieuw legde ze uit wat het effect is. Gedurende het hele traject was het haar nooit teveel moeite om het nóg eens uit te leggen of toe te lichten.

Tijdens dit traject heb ik mijn persoonlijke touch ontdekt. Mijn persoonlijke stempel komt nu meer tot uiting in mijn kledingkeuze. Het advies van Marielle gaat in wezen over hoe je door presentatie van jezelf het bereiken van je doel kunt ondersteunen. Een echte ´Look of success´!

Mirjam Kapoen, MRJM Kapoen Business Development, www.kapoen.com

Ik had geen goed zicht op welke stijl bij mij past. Ook ben ik in de fase gekomen waar ik mijn puur zakelijke garderobe kan afbouwen naar casual maar wel representatief. Mijn vrijetijdsgarderobe is nu té basic; mijn zakelijke garderobe juist weer te overdressed.  Ik wilde een betere balans maar wist  deze niet zelf te vinden.  Maar ik had  vertrouwen dat Marielle me daarbij kon helpen.

In de negentiger jaren van de vorige eeuw (!) heb ik tweemaal een professioneel advies gekregen en daar eigenlijk niets mee gedaan. Het advies vond ik te rigide.  

Ik ben erg blij met de concrete adviezen, die mij gaan helpen mijn huidige, veel te uitgebreide garderobe te screenen en bij nieuwe aankopen:
– persoonlijke kleurenwaaier is een fantastisch hulpmiddel om me op de juiste aankopen te richten en miskopen te voorkomen
– de persoonlijke stijlmap en je adviezen hebben me uitstekende handvaten gegeven om te bouwen op basics in plaats van me uitsluitend te beperken tot de basics. Door dat laatste te doen, voelde ik me vaak wel lekker in mijn kleding maar vond ik het resultaat wel erg saai. Nu ga ik kleuraccenten aanbrengen!

Ik ben erg tevreden over je professionele aanpak, ingevuld voor mij persoonlijk. 100% tevreden!

Wieke Lefeber, Coach/trainer. LEF! Coaching

Het traject met Marielle heeft mij onverwacht veel gebracht. Ik zie mijzelf als iemand die vooral de binnenkant telt en weinig belang hecht aan de buitenkant. Ik ga voor naturel, weinig poespas en weinig opsmuk.

Voorheen boeide kleding mij niet. Mijn oog viel in de winkel vooral op kleding die niet flatteerde. Simpelweg omdat ik geen flauw idee had waar ik op moest letten. Een duiveltje op mijn schouder fluisterde daarbij in mijn oor dat het toch niet mooi zou worden. Winkelen vond ik dan ook een crime; ik kwam er vaak totaal gedeprimeerd van terug.

Ik ben “aankleding” als iets leuks en boeiends gaan zien. Iets waar ik mee kan spelen en subtiel mee kan beïnvloeden. Ik weet nu veel beter – en op het eerste gezicht – welke kleding me zal staan en welke niet. Tevens weet ik het waarom wat heel verhelderend is

Dat betekent dat ik geen “foute” kleding uit het winkelrek meer pak en aantrek, om daar vervolgens compleet gedeprimeerd van te raken. Als ik nu iets zie wat ik leuk vind, kan ik snel afwegen of het bij mij past of niet. Dat scheelt veel tijd.

De Masterclass was heel concreet. De grootste verrassing: nu heb ik zin om te gaan winkelen. Daarvoor was het echt een moeten. Bovendien voel ik me veel mooier, omdat ik weet dat ik passende kleding draag. Ik kijk nu met veel meer plezier in de spiegel!

Karin van Mil, Adviesbureau Van Mil, www.adviesbureauvanmil.nl

Sinds 2013 geef ik voor mijn arbeidsmarktprojecten diverse trainingen aan HBO/WO deelnemers. Als je een nieuwe baan wilt is het cruciaal dat je je kunt onderscheiden van je concurrenten en je in gesprekken kunt uitstralen waar je voor staat. Daarbij wordt de impact van kleding zeer vaak onderschat. In deze projecten vraag ik Marielle altijd om workshops te komen geven. Zij maakt de deelnemers zeer snel bewust over de eerste indruk en non-verbale communicatie en leert hen dit op de juiste manier toe te passen. Hierdoor krijgen de deelnemers ook op dit punt een voorsprong op mede-sollicitanten.

Alle experts/trainers worden ieder project ook door de deelnemers beoordeeld. Marielle krijgt uitstekende beoordelingen. Met name doordat zij door kleine zaken een belangrijk verschil maakt en alle deelnemers het verschil zien. En ze daadwerkelijk successen gaan boeken. Inmiddels behalen we al 4 jaar de beste resultaten van alle arbeidsmarktprojecten voor de Provincie Limburg en daar is Marielle met haar kledingadvies een cruciaal onderdeel van. Naast de resultaten die ze bewerkstelligt is Marielle ook zeer prettig om mee samen te werken.

Brenda Crombach, directeur legionella en facilitair technisch bedrijf

Circa 3 jaar geleden heb ik contact gelegd met Marielle om te bezien of ik meer in mijn kracht kon komen door de juiste kleding te kiezen. Van oorsprong vind ik het belangrijker om verzorgd uit te zien dan hypermodern gekleed te gaan.

Dat is de reden dat ik in eerste instantie niet actief aan de slag ben gegaan en ik de bijbehorende kosten niet waard vond.

Mijn functie is directeur van een legionella en facilitair technisch bedrijf, waardoor ik redelijk veel in het werkveld rondloop. Praktische kleding is voor mij van belang, want te veel frutsels kunnen een gevaar opleveren. Ik loop immers ook met veiligheidsschoenen en werkjasje en helm op.

Na 3 zeer intensieve jaren in werk en privé omgeving, heeft Mariëlle contact met mij opgenomen om te overleggen of ze toch iets voor mij mocht betekenen. Ik heb aangegeven dat ik door een zwaar ongeluk van mijn man niet zo direct de relevantie meer zie van een lichtblauw of middelblauw bloesje.

Toch de stap gewaagd en duidelijk mijn kaders aangegeven en ik mag zeggen dat ik positief verrast ben.

Het is leuk om in een één op één kleuren en vormen sessie duidelijke tips te krijgen, kleine dingen die het voor de vorm en uitstraling net even leuker maken. De tips van net een paar andere schoenen extra bij je hebben, een jasje wat een sportieve outfit een meer zakelijke outfit geeft, de juiste vorm ketting, halslijn of het juiste accessoire toevoegen.

Aansluitend kwam voor mij de grootste uitdaging, Mariëlle thuis aan het werk laten gaan. Helemaal los kon ze niet gaan, want ik had een deel kleding uit de kledingkast naar de woonkamer verhuist en haar niet in de gelegenheid gesteld om door mijn kledingkast te struinen. Combinaties die ik nooit zou verzinnen lagen gewoon als gestylde thema’s bij elkaar, alsof het altijd zo de bedoeling was.  Niet alles sprak me aan, maar genoeg wel om serieus mee aan de slag te gaan en dus ook te dragen.

Achteraf had ik misschien wel mijn kledingkast volledig ter beschikking moeten stellen, maar ik ben gehecht aan mijn privacy en vooral niet blij met kleding die van links naar rechts vliegt. Ook dat werd door Mariëlle geaccepteerd en er werd vooral niet aangedrongen.

Al met al ben ik dus niet de meest gastvrije klant geweest en vooral niet te beïnvloeden zoals ik het echt niet wil, maar ik ben wel blij dat ik deze ervaring opgedaan heb. De professionaliteit van Mariëlle was duidelijk merkbaar en dat vind ik het allerbelangrijkste om mee te geven aan de toekomstige klanten.

Met vriendelijke groet,
Brenda Crombach.

Nicole van Silfhout, therapeut

Omdat ik een stap vooruit wilde maken met mijn bedrijf, zocht ik hulp om mezelf beter in de markt te zetten. Mijn businesscoach gaf me het advies ook mijn persoonlijke presentatie te verbeteren. Hoewel het confronterend was, begreep ik het. Want na veel teleurstellende winkelervaringen bestond mijn garderobe vooral uit comfortabele jeans, T-shirts en sweaters. Eigenlijk had ik de moed opgegeven en ging ik alleen nog maar voor gemakkelijk. Voor mijn klantconsulten prima maar voor zakelijke gesprekken niet.

Zo kwam ik aarzelend bij Marielle uit. Ik was bang dat Marielle mijn kledingsmaak af zou afkraken. Hoe verrassend toen ik ontdekte dat het allemaal zo hopeloos nog niet was! Ik heb, buiten de kleuranalyse en stijladvies, het meest gehad aan het samen winkelen. Normaal gesproken haak ik na een kwartier shoppen gefrustreerd af. Nu hebben we (met een vriendin erbij) zeker drie uur achter elkaar gepast. Onvoorstelbaar. Met mijn smaak bleek niets mis. Alleen had ik verkeerde veronderstellingen en durfde ik niet op mijn eigen oordeel te vertrouwen. Marielle heeft me de juiste weg gewezen. Ik hoefde niet eens heel andere kleding te kiezen. Bovendien ik vond het winkelen leuk! Dat had je me van te voren echt nooit horen zeggen.

Zonder Marielle was ik blijven hangen in mijn vooroordelen. Ze heeft me op een vriendelijke en vertrouwde manier uit mijn comfortzone getrokken. Telkens legde ze in alle rust uit waarom het één wel werkt en het ander niet. Net zo vaak en net zolang tot het geland was. Desnoods ging ze de hele winkel door voor voorbeelden.

Ik voel me tegenwoordig een stuk zekerder als ik een zakelijk gesprek heb. Eindelijk heb ik plezier als ik me leuk mag aankleden voor een uitje. Want ik heb nu leuke kleren die ook nog comfortabel zijn. Marielle, bedankt!

 

77 Responses to “Aanbevelingen”

 1. Marjolein Lim

  Onlangs had ik besloten om gebruik te maken van het uitgebreid kleur- en kledingadvies gericht op zakelijke kleding. Dit is een hele goede beslissing geweest. De eerste ochtend kwam Marielle bij mij thuis en gaf ze me allerlei adviezen over welke kleuren en stijl ik het beste kan dragen. Hierbij liet ze me ook het verschil zien. Daarna doken we mijn garderobekast in. En dat kan ik echt iedereen aanraden. Op de eerste plaats wordt je kast weer eens echt opgeschoond. En Marielle geeft je veel tips over hoe je je kleding kan combineren, waardoor je er ineens anders uitziet met je eigen kleding. Na deze ochtend waren ik en mijn man (!) al heel tevreden. En ook op mijn werk zagen collega’s al verschil.
  De tweede ochtend gingen we shoppen in Weert. En ook dat is een echte aanrader. Marielle had al wat voorwerk gedaan en haar ideeën naar me gemaild. Zo konden we heel gericht aan de slag. En het zakelijke jurkje wat Marielle al gezien had, stond me inderdaad geweldig. Ik heb heel veel gepast, ook dingen die ik anders nooit zou passen. En na deze ochtend had ik mijn garderobe weer helemaal aangevuld met kleding en accesoires tegen een redelijke prijs. Want ook dat moet even gezegd worden. Marielle houdt enorm rekening met het budget en weet echt alle koopjes te vinden. Daarnaast neemt Marielle de tijd voor je die nodig is. Ook dat heb ik enorm gewaardeerd.
  Inmiddels kijk ik nu op een andere manier naar kleding en kleuren. Ook durf ik meer accesoires te dragen en ben ik zekerder van mijzelf.
  Kortom, ik kan het uitgebreid kleding- en kleuradvies aan iedereen aanraden.

 2. Miriam

  Marielle heeft me goede tips gegeven om de kleding die ik al in de kast had hangen verrassend te combineren. Het kleuradvies heeft me geleerd dat ik al veel goede kleuren droeg, maar het feit dat ik het nu ook weet maakt dat ik met zekerder voel.
  Ook het shoppen met haar was een fijne ervaring. Hoe zij altijd weer uit de rekken net dat ene leuke shirtje kon halen. En dat het dan ook weer net afgeprijsd was, was mooi meegnomen.
  Maar waar ik deze zomer vooral veel plezier van heb gehad is haar advies over het model jurk dat mij goed staat. Nu draag ik vaak een jurk en krijg er nog complimenten over ook.

 3. Lia Bos

  Hoi Mariëlle,

  Bedankt voor alle tips en de leuke twee ochtenden die we hebben gehad.
  Ik ben er echt veel mee opgeschoten. Ik moet er wel nog echt aan wennen, het combineren en de kleuren zoeken die echt bij me passen. Maar toch al wat nieuwe outfits gevonden in mijn eigen kleding kast en hoor alleen maar positieve berichten. Dus het heeft tot nu toe al goed geholpen.

  Bedankt voor je hulp en hopelijk kan ik deze lijn voortzetten!!

 4. Nicky

  Dankjewel Marielle voor het uitgebreid kleur- en kledingsadvies. Ik kreeg wel vaker de opmerking of ik me niet zo lekker voelde en weet dan aan mijn bleke huid, maar nu weet ik wel beter! Ik kijk nu heel anders tegen kleding aan, mijn kledingkast is met hele andere kleuren gevuld, mijn garderobe is compleet en alles is met elkaar te combineren en ook de sieraden hebben een plekje in mijn kast gevonden. De kosten van het advies heb ik er daarmee al ongeveer uit om nog niet eens te denken aan de toekomstige miskopen die anders nog gevolgd waren. Daarnaast is het wel zo lekker om voor de kledingkast te staan en niet meer over combinaties te hoeven nadenken, dat gaat vanzelf! Scheelt een hoop tijd en frustratie. Nogmaals enorm bedankt!

 5. Marieke

  Hoi Mariëlle,
  Ons mam werd 60 en jij bent geweest om een kleuren en kledingworkshop te geven aan ons mam en haar drie dochters en zoon. Het was erg leuk en verhelderend. Ik let nu meer op welke kleding, welke kleuren en welke accesoires ik draag. Automatisch kijk je ook naar anderen. We hebben genoten.
  Groetjes en tot ziens.

 6. Marion

  Hoi Marielle,

  Ja, die shirts kun je echt iedereen aanbevelen. Leuke kleuren, prima kwaliteit en pasvorm en zelfs over dat prikkende/kriebelende etiketje is nagedacht! Ben er echt blij mee!!

  Groet,
  Marion

 7. Berbie Hendrix

  Hoi Marielle,

  met een heel tevreden en goed gevoel kijk ik terug op de vrijdagmiddag dat je hier was. Ik vond het erg interessant en leuk om de workshop te doen.
  De kleding die niet goed waren heb ik meteen opgeruimd. En de afgelopen week ben ik geweest shoppen. Ik merk dat ik nu heel anders kleding ga kopen, natuurlijk kijk ik nog eerst of ik iets leuk vind en meestal is het dan toch al de goede kleur, dan de bekijk ik de belijning en model. En natuurlijk accessoires erbij… Het is even wennen zo, maar wel leuk.
  Inmiddels heb ik een paar goede aankopen gedaan en afgelopen zaterdag hadden we een feestje, dus reden om eens vanalles uit te proberen.
  De moeite werd ‘s avonds beloont, diverse complimentjes kwamen mijn kant op. En dat is dan hartstikke leuk…
  Daarvoor wil ik je dan ook bedanken…

  Groetjes Berbie

 8. Noortje

  Marielle,

  Top, het workshopcadeau ter ere van mijn 60ste verjaardag. Samen met mijn dochter heb ik goed geluisterd/gekeken en het was razend interessant.En vooral het zo uitgebreide advies.
  Mijn kast is nagekeken,alle “minder goede kleuren en belijning (ook de nieuwe!) is verkocht
  via een 2dehands winkel. En veel geshopt!! Echt fantastisch, ik gebruik het bij de make-up, sjaaltjes, sieraden enz. Maar ook bij het uitzoeken van de kleurtjes bij het maken van mijn quilts. De nieuwe bekleding van de bank enz.
  Ik geniet er steeds van.
  Veel succes met Ziazan, en een hartelijke groet. Noortje.

 9. agnes voosselen

  Met z’n zessen hebben we de workshop kleur- en kledingadvies gevolgd bij Mariëlle. Erg verfissend en duidelijk, het fijnste vond ik na de uitleg het vergelijken van de kleuren en toevoegen van accenten bij de kleding die we op dat moment aanhadden. Toen zag je pas echt wat kleuren kunnen doen. Het benoemen van belijningen vond ik ook erg aanspreken, ik let er nu op – ook bij bij anderen- en zie duidelijker welk een verschil rechte en ronde vormen kunnen maken. Heel fijn was het telefonische contact nà de workshop toen enkele privévragen nog aan de orde konden komen. Duidelijker is nu dat je meer bewust bent van waarom iets wel of niet staat terwijl dit eerst vanuit een gevoel was; nu zit er weten achter.
  Met dank, Agnes Voosselen

 10. Marita Ermers

  Hoi Marielle,
  Ik kijk met plezier terug op de fijne uren die wij, mijn dochters/kleindochter en ik met je hebben door gebracht.
  Ik merk dat ik nu veel bewuster met kleding en kleuren omga, ik denk er veel aan, en de kleurenkaart gaat altijd mee op stap. Je weet nooit wat je tegen komt.
  Het fijne is, dat we het gezamenlijk hebben gedaan. We praten er nog erg veel over, en zien steeds beter wat de kleuren met ons doet.
  Bedankt, we gaan je beslist aanbevelen bij onze vrienden.
  Michelle, Pauline, Anne en Marita

 11. Lilianne

  De laatste tijd had ik het gevoel dat ik niet tevreden was met mijn uiterlijk: de kleur van mijn haren, de kleur van mijn kleding en het belangrijkste natuurlijk als je wat ouder wordt, past deze stijl nog wel bij mij. Tijdens mijn vakantie in China heb ik een vrouw ontmoet die er iedere dag stralend uitzag, qua kleding, make-up en accessoire. Zij had 10 jaar geleden een kleuranalyse laten doen en had hier heel veel baat bij gehad. Mijn interesse was al snel gewekt en na mijn vakantie ben ik meteen op zoek gegaan naar een persoon die mij hier ook in kon adviseren. Uiteindelijk kwam ik aarzelend bij de site terecht van Ziazan. De vraag is toch altijd: zou zij dé persoon zijn die mij hier goed in kan adviseren??
  Op 29-10 is Mariëlle bij mij thuis geweest voor een kleuranalyse en stylingadvies. Ik was zeer benieuwd wat hier uit zou komen. In anderhalf uur kreeg ik heel veel informatie over kleuren, en wat kleuren met je kunnen doen, stijlen en wat eventueel het beste bij je zou kunnen passen. Algauw kom je tot de ontdekking dat je toch al een beetje weet wat bij je past, alleen wordt het nu door een deskundig iemand bevestigt. De kleur zwart was voor mij duidelijk dat het niet mijn kleur was, maar ja, het is zo fijn te combineren. In mijn kledingkast (die ik vooraf al flink had uitgedund) zag ik toch ook al kleuren die toch bij mij pasten (kleurenpalet). Tenminste Mariëlle liet mij dat zien. Verder gaf zij mij advies over de kleur van mijn haren. Hier was ik heel erg blij mee want ik vond zelf dat ik steeds donkerder van kleur werd en ik wist niet hoe ik dit kon veranderen. Een week later zat ik al bij de kapper en ik kwam stralend naar buiten, een stuk lichter, zowel letterlijk en figuurlijk. Ik was toch zo blij met het advies van Mariëlle. We zijn nu een paar weken later en iedere week ben ik op jacht naar datgene wat bij mij past qua kleur en stijl met natuurlijk mijn leidraad (kleurenkaart) in mijn tas. Ik heb er gewoon plezier in gekregen. Ik merk dat ik let op combinaties en kleuren. Gelukkig laat ik de kleur zwart nu links liggen en de zwarte kleding die ik nog heb combineer ik met “mijn” kleuren.

  Tot slot, Mariëlle bedankt voor de workshop, een eyeopener. Ik denk dat ik met de adviezen voorlopig vooruit kan. Het winkelen is voor mij plezieriger geworden. Ik kan het iedereen aanraden.

 12. Sabine

  De workshop met Marielle was hartstikke leuk! Ik wist niet hoe ik kleding moest combineren en dat heeft ze mij geleerd. Dank je wel!

 13. Francien

  Ik heb als voor mijn 65e verjaardag een cadeaubon van Ziazan gekregen. Het was een grote verrassing een compleet kleur- en kledingadvies te krijgen! Ik heb er heel veel van opgestoken ondanks dat ik al jaren zelf mijn kleren maak en er toch wel enige kijk op heb. Marielle heeft me zelfs tips gegeven over de top die ik aan het maken ben maar waar ik niet helemaal tevreden over was. Zij zag gelijk wat er aan ‘mankeerde’ en wat ik er aan kan doen om dit op te lossen. Ik ben heel tevreden over de workshop en kan deze echt aanbevelen.

 14. Tamara van Loon

  Even nogmaals bedanken voor de leuke ochtend zaterdag. Ik vond het leerzaam en een leuke manier van een workshop geven, zo bij iemand thuis. Mijn moeder is helemaal blij, heeft 1/3 van haar kledingkast aan mij meegegeven, ik heb ook 1/3 van mijn kleding weggedaan (jouw workshop was een goede reden om daar even kritisch naar te gaan kijken) en ik hou je in gedachte voor een andere workshop. Ik vond het een heel leuk doe-cadeautje voor mijn moeder.

 15. Sonja

  De aankopen zijn door bij mijn partner goedgekeurd! Bij de schoenen maakte hij zelfs de opmerking dat hij het voor de eerste keer meemaakte dat ik de juiste keuze gemaakt had. Ik heb maar meteen bekend dat jij deze uit het rek genomen hebt! 🙂
  Ondanks dat ik het ontzettend leuk heb gevonden, heb ik voorlopig wel weer even genoeg van het gewinkel. (terwijl jij degene bent geweest die ECHT gewinkeld heeft haha!).

 16. Miny

  Wat een leuke adviezen heb je gegeven. Ik ben blij met jou. Mijn man was trots op mij en dat voelt goed.

 17. Hanneke

  Ik heb mijn moeder afgelopen weekend een geslaagde workshop van Marielle als cadeau gegeven; ideaal om dat aan huis te doen. De kledingkast is meteen goed nagekeken en er konden heel wat spullen uit die niet voldeden aan kleur en stijl. Zo zie je maar dat het niet voor niks is dat je sommige dingen niet aantrekt en jaren laat hangen.en het is alleen maar fijn dat je nu ook weet waarom dat gebeurde. Bedankt voor het enthousiasme en alle uitleg!

 18. Anne R

  Marielle gaf me op een luchtige manier inspiratie voor mijn eigen kledingkast. als ik nog niet helemaal tevreden ben over wat ik aan heb, komt er nu zo een handigheidje in me op (ander sjaaltje, andere accessoire, ander kleurtje erbij), om de finishing touch te vinden, dankzij de tips van Marielle

  Anne

 19. Anne

  Dag Marielle,

  Dank je wel voor de leuke workshop! Het was een gezellige dag, en erg nuttig. Ik weet nu beter welke kleuren, en modellen, mij goed staan. Winkelen gaat een stuk sneller. En miskopen behoren tot het verleden. Zo spaar ik tijd, en geld. Ook niet onbelangrijk 😉

  Hartelijke groet, Anne

 20. Noëlle

  Erg leuke en interessante workshop om met een vriendin te doen!