“Als je weet hoe je kunt combineren, heb je aan weinig kleding genoeg.”
“Kleding hoeft niet duur te zijn als je maar goed kiest.”

Wijsheden die mijn moeder me al op jonge leeftijd bijbracht. Ze naaide indertijd al mijn kleding. Het voordeel was dat ik veel inspraak had in het eindresultaat, het nadeel dat het er toch altijd net even anders uitzag dan wat de rest van de klas aanhad. Als puber niet altijd een pré.

Om niet uit de toon te vallen, moest ik goed kijken naar wat anderen aan hadden en dit daarna naar mezelf vertalen. Ik heb daardoor een sterk gevoel voor kleur en kleding ontwikkeld.

Deze kennis, aangevuld met diverse opleidingen, gebruik ik nu om vrouwen vooruit  te helpen. Mijn klanten staan op een kruispunt in hun leven en daar hoort (vaak) een nieuwe garderobe bij. Het ‘oude vel’ past niet langer bij hen. Bovendien hebben ze geen tijd, zin of geld om uitgebreid te experimenteren wat hun nieuwe look moet gaan worden. 

Marielle in vogelvlucht

kleur, lezen, breien, katten, free cell (verslavend!), Zweden

Visie

  • Ik ga uit van de persoonlijkheid van de klant

De basis is je kernwoorden. Welke drie tot vijf woorden beschrijven jou? Mijn kernwoorden zijn eenvoudig, krachtig, vrouwelijk en eigenzinnig. Wat zijn de jouwe?

  • Ik doe zoveel mogelijk met de bestaande middelen

Je huidige garderobe is vaak geschikter dan je denkt. Meestal is het een kwestie van anders gebruiken. 

  • Iedereen kan er fantastisch uitzien, ongeacht welke leeftijd of maat je ook hebt

Zo jammer dat sommigen zich veroordeeld voelen tot oninteressante outfits alleen maar omdat ze geen standaardmaat hebben. Het kost wat meer moeite maar ook in grote maten is er keuze. Tevens geloof ik niet in bloemetjesjurken na een bepaalde leeftijd. 

Opleiding

2006: Wilmark, kleuranalyse en stijladvies
2010: samen met collega’s het boek Kleding als Taal bestudeerd, de psychologie van kleding
2012: Pool Styling: herenstijl
2012: basiscursus psychologie
2014: Colour coaching, de psychologie van kleur

Workshops, artikelen op internet en vakbladen, vakboeken en intervisie met collega’s hebben voor extra verdieping en aanvulling gezorgd.

Ziazan

De naam Ziazan heb ik gevonden op een site met babynamen. Het betekent ‘regenboog’ in het Armeens. In de eerste jaren heb ik naast Ziazan nog parttime banen gehad. Vanaf 2013 werk ik fulltime als Image Professional en sinds 2014 ook als Colour Coach.

 

True Colours, Cindy Lauper

Sommige mensen beginnen spontaan dit lied te zingen als ze me zien. Het sluit dan ook precies bij mij aan.

Klik hier voor de songtekst

Klik hier voor de videoclip